mandag 18. juli 2016

Årets ferieprosjekt

Tenk at den lille gutten min nærmer seg to år! I august skal han feires med brask og bram, men her hjemme har vi allerede tyvstartet litt med feiringen. Man kan da vel ikke fylle to år uten et ''storguttrom'' :) Håkon sitt rom har lenge stått på stedet hvil. Det har i hovedsak fungert som soverom og kun det. Kjedelig for han, og kjedelig for oss. De fleste som selv har småbarn vet vel hvor raskt lekene til en snart toåring kan overta hele stua ;) 

Årets ferieprosjekt ble derfor å oppgradere barnerommet. Vi har ikke kommet så veldig langt ennå, men nytt gulv er lagt og noen møbler har kommet på plass. I dag skal jeg vise dere Håkons ''nye'' tegnebord.


Frem til nå har male -og tegnekos foregått ved spisebordet vårt. Det er helt hvitt og har en unik evne til å suge til seg maling! Derfor er det veldig greit at Håkon nå har fått et nytt bord som han kan male og kludre på så mye han vil. 

For å gjøre det ekstra stas har har jeg malt to strøk med tavlemaling på bordplaten. Nå kan han bare ta frem krittene å tegne så mye han vil. Vinn vinn vil jeg si, da vi slipper masse søl og flekkete spisebord :)Bordene i LACK-serien til IKEA har en helt glatt overflate uten noen kanter og passer derfor perfekt som ''tavle''. De koster nesten ingenting på IKEA, men av prinsipp kjøpte jeg det heller på Fretex for 15kr. Ikke for å spare de resterende 24 kronene, men fordi jeg nesten alltid velger brukt foran nytt. 

Ettersom overflaten på disse bordene er så glatt er det viktig å gjøre et godt grunnarbeid. Jeg pusset alle overflatene med fint pussepapir før det fikk to strøk med heftegrunn. Bord og stoler er møbler som møter en del slitasje, derfor er jeg alltid ekstra nøye med den typen møbler. Resten av bordet er malt med interiørmaling fra Flügger og tavlemaling fra Coop Obs! Bygg.
Man kan vel bruke vanlig sort maling for å få tavleeffekten også, men denne tåler godt å bli vasket en del ganger, noe som kan komme godt med på en tavle :)


Håkon er kjempefornøyd med det nye bordet og synes det er veldig kjekt å tilbringe mer tid på rommet sitt. For noen uker siden fikk han også ny seng og den besøker han jevnt og trutt gjennom dagen.


Jeg har flere maleprosjekter på gang og koser meg veldig med å innrede rommet hans. Han får selv være med på å velge farger og så langt ser det ut som gul er favoritten.
Som vanlig har jeg bare satt i gang dette uten noen bestemt plan, så det blir spennende å se hvordan det blir til slutt!

Klem fra Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar